ICT Festival

Per here te pare ne qytetin e korces organizohet ICT Festival me protagonise dhe ekspertet me te njohur ne fushen e inovacionit dhe teknologjise.

Qëllimi kryesor i këtij festivali është të përhapë ndërgjegjësimin mbi rëndësinë që ka teknologjia e komunikimit të informacionit në epokën në të cilën jetojmë sot. Fokusi i këtij eventi mbështetet në tregimin se si teknologjia ka fuqinë për të transformuar shoqërinë pasi mundëson përfshirjen financiare dhe i lejon njerëzit të lidhen me miliona të tjere vetëm në një çast. Për më tepër, festivali synon të paraqesë ndikimin e teknologjisë në biznes i cili është veçanërisht domethënës pasi i fuqizon njerëzit të ndajnë njohuritë dhe këshillat duke krijuar një website ose faqe në internet me një kosto të ulët, duke ulur në mënyrë dramatike barrierat për fillimin e një biznesi. Si i tillë, ai është një mundësues rëndësishëm i ndryshimit dhe është i lidhur ngushtë me rritjen ekonomike. Theks i madh do të vihet në përfshirjen e të rinjve për të marrë pjesë në këtë festival duke krijuar workshop të ndryshme të cilat do t'u mundësojnë atyre të konkurrojnë, si dhe të fitojnë çmime për projektet e tyre lidhur me aspekte të ndryshme të teknologjisë.

Duke marrë parasysh këtë, agjenda e mëposhtme është krijuar në bashkëpunim me Bashkinëe Korçës dhe UBT Kosovë, mbështetur nga “BE për Inovacionin”, zbatuar nga GIZ.

Workshops

Workshop 1: Tech Time

Place: First Floor

Konkursi mes 10 studentëve ku çmimi i fituesit do të jetë një laptop smart


Atyre do t'u kërkohet të hartojnë një poster se si mendojnë se do të duket bota në të ardhmen dhe si e ka përmirësuar teknologjia.

  Workshop 2021: Tech Time

  Workshop 2: Start up marketing

  Place: First Floor

  Prezantimi i ideve për bizneset fillestare (start up). Fituesit do të financohen për të realizuar idenë e tyre

   Workshop 2021: Start up marketing

   Workshop 3: Gaming arena

   Place: Second Floor

   Kuize lojërash/krijimi i një loje. Fituesit do të financohen për të realizuar idenë e tyre.


   Skuadra më e mirë fiton - fituesit do të marrin trajnim falas për kurset e lojërave.

    Workshop 2021: Gaming arena

    Workshop 4: Virtual Reality

    Place: Conference Room

    Eja prek boten e realitetit virtual!

     Workshop 2021: Virtual Reality

     Workshop 6: Agrichallenge

     Place: Second Floor

     Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural do të bashkojë 100 fermerë të rinj dhe kodues për të gjetur zgjidhje për sfidat e shekullit të 21-të.

      Workshop 2021: Agrichallenge

      Panels

      Panel 1

      • Support programs for Korca
      • Place: Gallery
      • Patrik Fetahaj EU for Innovation
      • Mr. Erion Nako Protik
      • Mr. Gerti Boshnjaku AlbaniaTech
      • Mrs. Sofjola Kotelli Agrichallenge / SRD
      • Mrs. Jetona Myteveli IDEA
      • Ms. Shqipe Berisha TUMO

      Panel 2

      • ICT Skills in Times of Digitalisation
      • Place: Gallery
      • Dr. Besnik Qehaja University of Business & Technology
      • Dr. Besnik Skenderi University of Business & Technology
      • Blerton Abazi University of Business & Technology
      • Mrs. Efka Heder Austrian Development Agency (tbc)
      • Mr. Gjergji Guri Facilization
      • Mr. Ervis Smakaj 3i Solutions
      • Moderator: Dr. Besnik Skenderi

      Jury:

      • Place: Gallery
      • Mr. Gerti Boshnjaku Business Magazine Albania
      • Mr. Fation Dragoshi (approached) Swisscontact
      • Mrs. Fabiola Duro Invest Summit

      Special Guest